Myra Fotografie

Resultaat

resultaatmyra olislaegersComment

Hier kan je enkele voorbeelden bekijken van fotosessies waarbij gebruik gemaakt werd van onze vintage outfits. De outfits zijn gratis ter beschikking en maken een sessie bij Studio Kakelbont helemaal af!

Kledingtips

kledingtipsmyra olislaegers

De juiste kledij kan veel bijdragen aan de sfeer van een foto. Zowel voor locatiesessies als studiosessies kan je hier bekijken wat best werkt voor je fotosessie.


Studiosessies


Onze fotostijl voor de studiosessies is kleurrijk en gestyleerd, en dat vraagt enige voorbereiding. We spenderen veel aandacht aan het kiezen van de juiste decors en achtergrondjes en het uitzoeken van kleur-gecoördineerd speelgoed en attributen. Wij hebben een week voor de sessie de informatie betreffende de outfits nodig, zodat we tijd hebben om deze decors voor te bereiden. Als je ons niet tijdig de informatie (foto's, maten...) bezorgt, kan de sessie niet doorgaan, want de decors worden niet ter plekke bedacht. Stuur dus zeker alles ten laatste een week voor de sessie naar deze link!

Hier kan je wat info terugvinden om tot een mooi resultaat te komen. Je hoeft zeker niets nieuws te gaan kopen voor de sessie, met deze tips vind je zeker wat in de kast dat geschikt is.

STANDAARDSESSIE

 • Je bepaalt of je enkel eigen outfits wil gebruiken, enkel onze vintage outfits, of één eigen outfit en één van onze outfits.
 • Indien je eigen outfit(s) wil gebruiken maak je een foto van de outfit(s) bij daglicht (belangrijk voor de correcte kleurweergave!)
 • Je stuurt deze foto(s) door naar deze link, ten laatste een week voor de geplande sessie datum.
 • Indien je ook of enkel van onze outfits gebruik wil maken, kies je hiernaast uit de leeftijdscategorie, en bezorg je ons ten laatste een week voor de sessie de nummer(s) van de gekozen voorkeursoutfit(s).

MINISESSIE

 • Bij een minisessie maken we gebruik van één vintage outfit. Je kiest hiernaast in de juiste leeftijdscategorie, of je bezorgt ons de kledingmaat en dan kiezen wij zelf iets uit.
 • Outfits met speciale details aan de schouders en leuke kraagjes werken best, omdat enkel hoofd en schouders op de foto komen.
 • Het nummer van de gewenste outfit of de kledingmaat bezorg je ons ten laatste de dag voor de sessie via email. (info@studiokakelbont.be)

cakesmash

 • Voor een cakesmash sessie gelden dezelfde regels als een standaardsessie, met het verschil dat de vintage outfits niet kunnen worden gebruikt voor het cakesmash gedeelte van de sessie.
 • Tijdens het eerste deel van de cakesmash sessie maken we wat beelden zonder cake, maar voor het tweede deel voorzie je best kledij die warm gewassen kan worden.

TIPS

 • Beperk het aantal kledingstukken. Jurkjes en overals in 1 kleur of indien je niets effen hebt, met een klein subtiel printje zijn altijd een goede keuze. Cardigans, sous-pulletjes, leggings en schoentjes zijn soms overbodig, de studio is warm genoeg. Hou het zo eenvoudig, fris en zomers mogelijk.
 • Zwart, bruin, donkerblauw en kaki kan je best vermijden. Lichte, frisse en felle kleuren werken het best, neon of fluokleuren zijn geen aanrader.
 • Prints mogen indien niets anders voorradig, maar niet te druk/chaotisch en met maximaal twee kleuren. Als je met twee kindjes komt, liefst niet elk in een totaal andere print kleden, maar één van de twee in een meer effen outfitje.
 • Als je een fan bent van onze retro look, vermijd je best moderne T-shirts met opdruk of tekst op de borst. T-shirts met opdruk kunnen snel nogal druk zijn in combinatie met de achtergrondjes. Bovendien kunnen teksten te veel afleiden van de essentie, de guitige smoeltjes.

Vintage Outfits & gratis styling

Voor standaardsessies en minisessies hebben we (gratis) originele vintage outfits van de jaren '50 tot '80 ter beschikking. Dit zijn outfitjes die we zorgvuldig hebben uitgekozen vanwege hun kleur en stijl, en omdat ze mooi combineren met onze decors.

Bij het boeken van een minisessie, of als je graag gebruikt maakt van onze kledij voor een standaardsessie, geef je minstens een week voor de sessie een voorkeur door. Bij een standaardsessie maken we steeds gebruik van twee tot drie outfits, dat kan een combinatie zijn van eigen stuks en vintage outfit. Tijdens minisessies gebruiken we maar één outfit, hiervoor hebben we graag carte blanche, omdat wij bepaalde outfits kunnen voorstellen die extra geschikt zijn voor dit type sessie.

Omdat de maten sterk kunnen verschillen van de maten van hedendaagse kledij, staan bij elk kledingstuk ook de afmetingen aangegeven ter controle. Je kan deze vergelijken met een eigen kledingstuk van je kindje. Sommige stukken kunnen nog worden aangevuld met basisstukken, zoals een hemdje om onder een broekpak te dragen, een broekje voor bij een truitje... vraag hiervoor gerust naar onze raad.


Locatiesessies


Voor sessies op locatie draag je waar je je lekker in voelt, maar probeer toch wat de outfits op elkaar af te stemmen als het een sessie met verschillende personen betreft. Veel drukke prints samen is geen goed idee, je draagt best geen fijne lijntjes, en veel donkere kleuren zijn ook geen aanrader. Hou ook wat rekening met de omgeving. Als we in de natuur gaan fotograferen, kan je best niet volledig in het bruin of groen gekleed gaan. Inspiratie kan je vinden op onze Pinterest-pagina, als je graag onze mening wil, stuur gerust een mailtje!

Onze vintage outfits staan ook steeds gratis ter beschikking, maar als je hier gebruik van wil maken voor een locatiesessie dienen we hier ruim vooraf van op de hoogte te zijn.