Myra Fotografie

{canon 550 ex}

"Conceptshoot", "Huwelijk", "Persoonlijk", "Portret", "Styling", "Technisch"Myra1 Comment
Ik ben een typische daglichtfotograaf. Hoe minder technische snufjes ik moet gebruiken, hoe meer ik mij in mijn element voel. Ik besef echter ook dat technische kennis vrijheid betekent. Je moet alle kantjes van je materiaal kennen, maar daarom niet altijd gebruiken.

Enkele weken geleden fotografeerde ik een huwelijk in Dilbeek. Tijdens de plechtigheid in het stadhuis kon ik buiten een tafereeltje gadeslaan waarvan ik toch even moest zuchten. Twee fotografen en een assistent, twee grote fotolampen met paraplu's, een statief met reflectiescherm, en een pasgetrouwd koppel in clichépose voor het stadhuis. De tijd die ze nodig hadden voor die ene foto was voldoende om 50 leuke foto's te maken. Ieder zijn ding natuurlijk.

Dat gezegd zijnde, heb ik vorige week voor een appel en een ei een flits gekocht. Ik had er al twee opgespaard in de loop der jaren, maar na enkele foto's werden die meestal weer opgeborgen wegens lelijke foto's. Na een avondje handleiding lezen heb ik nu het gevoel dat ik mijn maatje gevonden heb.

Zal nog van pas komen, niet de hele tijd uiteraard, en zeker niet met assistent ernaast en een paraplu erop.
Enkele testjes: